Sunny kalix

Den enorma hettan fortsätter ännu, och idag är det 25grader ;s usch.. lagligt att arbeta i sånt hära väder? Inte enligt mig i alla fall :D Har målat hela morgonen och lyssnat på Simon & Claudia @ morgonpasset p3. Sen tog jag mig lite eaa fx, multi fx och koffein och drog till gymmet. Gjorde som jag tänkte och började med hantelpress ett par uppvärmingsset sedan gav jag mig fan på att öka i hantlar nu. orkar inte känna mig som en nybörjare nå mera!! Tog 41kgs hantlarna och gjorde 3set 6or på dem. Fick grymt tryck av det :D kanske för att jag åt lite kakor innan haha (A) Sen 3set chins 10reps men det var knappt så jag orkade mer. Och nu detta är något nytt som jag bara testade, ingenting för nybörjare. Prova det gärna och inge jävla fusk när du gör detta, man ska inte göra det lätt för sig själv! Ez-curls på 30kg supersettat med push down 3set 10-12reps. Jag körde först biceps sedan triceps och vilade.. INGENTING. När jag gjorde ett supersett påbörjade jag det andra setet direkt efteråt. Enkelt men jävligt krävande, testa det gärna om du vill sätta igång musklerna och vill ha extrem pump. Jag kan liova att det är de minsta du får. Sen lite dips för triceps och inge superset. Ett par set på min kroppsvikt och sedan två set på 10kg extra. Men efter dipsen var det dags för superset igen, fast då som vanligt. med 1-2minuters vila mellan seten. Stående scottcurl i cablecrossen kombinerat med lite neråtlutande tricepspress med stång. Långsamma utförande i båda övningarna jag ville få ut det sista och efter sista settet tog jag mig friheten att göra ett dropset. jag gjorde alltså alla övningar och muskler på knappt 60minuters träning. Och som belöning, får jag dricka en god Isokool drink mhm mhmmm ;) men ska käka lite kyckling strax för en drink räcker ju inte som vanlig kost. 
Jag ska nog ta en promenad senare efter jobbet. Orkar inte slita ut mig nu i värmen.

                                                            
Sådär såg gårdagens lunch ut och blir väl samma idag också. En lite posé efter ett krävande armpass ;)


Muffins!

Nu har det varit 22-25grader varmt hela veckan i stort sett, trots mulet och lite regn då och då. Blir ganska less att arbeta i rötan! Och min lön har inte ens sats in ännu, vad i hela he..! Skar ner vikterna lite på ryggpasset för att jag hade ont i högra latsen, så kundev erkligen inte ta ut mig till max. Blev snabba set med höga reps. Körde samma sak för benen idag också, mycket reps och få set med nästan ingen vila. Det som stod i fokus var kardio i form av intervaller till max ;)
Några hundra meters uppvärmning på lunchen i skogen vid oss och stretching innan jag sprang några sträckor med knappt någon vila emellanåt på 150-200meter kanske 6-8 upprepningar. Hade ändå lite motivation till att ta ut mig så stegade upp 20meter och skulle springa explosivt 20meter sedan vända snabbt och tillbaka, och avsluta med fem höga hopp i frontböj position. Jag gjorde detta tre gånger för att få ut det sista ut benen sedan kunde jag knappt stretcha :D haha kanske galet! Innan kadrion tog jag lite multi fx,omega3 och eaa fx. Efter jag duschat och stretchat käkade jag thaikryddad kyckling med basmatiris och en dos Isokool isolat whey som jag nyligen hämtat ut. Jag lovar att den smakar lika bra som namnet lockar ;) Tropical fruit (pineapple) mhmmmmmm! ungefär som juice, med en kylande och läskande formula :P Mycket bra och värt pengarna. Jag ska ta denna endast vid kardio eller måltider. Eaa fx tar jag annars under dagarna. Nu ska Emelie göra muffins med blåbär.. lite onyttig får man väl vara ;) Måste äta tonfisk innan det dock. Imorgon gör jag en fräckis och lägger in nån bröst-ryggövning supersettat innan armarna. Känner att jag kan ge mera på överkroppen.


Lunch

Det var molnigt och regnigt imorse och nu är det uppsprickande sol. Norrbottens kust är lite konstigt vad det gäller väder osv. På lördagen så fixade jag lite ytterfile på grillen efter att jag mixade ihop en mumsig marinad ;) Sweet-smoky grillolja, ett par vitlökar,rosmarin+timjan, lite honung och salt. Den smakade bra att äta med melon och grillad sparris! ;) senare hyrde Emelie och jag film, säger inte vad som hyrdes men jag blandade en väldigt god mix av protein,kesella och bär och en smoothie åt Emelie. Igår var det en riktigt slö dag, sov någon timma extra och sedan kom Fanny och Johan förbi så drog vi till Before och käkade lite av pastarätterna som finns på menyn. Sedan började jag tänka på Pineapple Express och föreslog att den kanske kan vara värd att se igen? Då reagerade Fanny direkt och höll med eftersom att vi vet vad ordet humor betyder =P Men Emelie började klaga på att den är si o så blabla.. Så då hyrde vi en film till om bögar. Jaa den gick och se, men knappast bättre än She hate me ;) Jag hade köpt Kesella och hallon som jag blandade och hennes tjat om att det är äckligt slutade aldrig, när vi väl satt och så bögfilmen så ville hon ha..vad i? Haha! När vi for mot Risön köpte jag t.o.m chips och dips, då hörde jag inga mer klagomål från Emelie. Men hon somnade till Pineapple Express hur som helst!
 Denna dag kommer bara bli lite bortkastad känns det som, vet inte hur. Bara att den kommer fara iväg som att det känns att man inte har gjort ett piss under dagen helt enkelt. Så ska käka upp min tonfisk och avokado och dricka lite fun light peach med lite carb fx i mhm mhm!! Så att jag har energi till styrkepasset idag, missade baksida lår igår så får lägga in Bencurl i början av bröstpasset.


 
Mhm mhm, BBQ och en mycket god efterätt bestående av BSN syntha-6, kesella och frysta hallon.

Strålande helg

Somnade ganska fort igår, därikring tolv tiden. Efter att jag legat och läst om fördelar med att höja kostintaget efter deffperioder. Och morgonpigg som jag är då, vaknade jag före kl.08 och steg upp direkt så klart. Började fundera på vad jag skulle göra, de lät som regn utomhus men det var bara väldigt hårda vindar som for omkring. Kollade vad det är grader ute och.. 21grader kl.08 på morgonen? Fyfan tänkte jag bara, innan jag fick se två burkar alko-cider från igår som jag konstigt nog bara drack vid datorn och åt glass. Nää så kan det ju fan inte vara, tog på miog skorna direkt, shorts och intog omega-3 och lite Eaa så traskade jag ut och begav mig på tre varv runt risön, det tog lite mer än 95 minuter. Då jag tog av mig skorna så upptäckte jag att jag har fått ett stort skavsår under foten nu.. ajajaj! Det sved ju inte lite skönt i duschen må ni tro =P Efter en iskall dusch så hadej ag tråkigt och satte på dvdn för att se ett Grey's avsnitt och äta fyra stycken ägg med nån macka. Så snart kommer väl Emelie hem? Morgonsega as säger jag bara, hur kan man typ ligga och sova vid elva en solig lördag? Vi ska dra ut och bada och senare grilla, hoppas jag ;) Imorgon ser jag verkligen inte framemot att träna baksidan av låren samt vader. Är så stel i dem från intervallträningen så det är inte sant! Nu ska jag gå och sparka lite fotboll kanske, har inget annat för mig lika.

En varm fredag

Satan i.. 25grader i skuggan blev det mitt i allt :D Vart kom den värmen ifrån? Nåväl, fick vara med kurt och peter i slutet av dagen och det var väldigt skönt. Känner båda två sedan tidigare och jag fick sluta tidigt. Då begav jag mig till gymmet direkt för att blsta the guns haha! ;) Lite smalbänkpress några set på 80kg 8-10reps sedan två lätta set för att pumpa på. Det var första gången jag körde det sedan gymbytet. Efter det lite stångcurl på 40kg för att pumpa igång biceps, sedan ett par tyngre set på 50kg supersettat med dips. Sedan lite push down supersettat med hammercurls sittande, fyfan vad strikt jag körde det, båda armarna samtidigt och bak me axlarna. Det pumpade som satan! :D Men konstigt nog fick jag inte någon pumpkänsla i triceps ;s Den är ju viktigare t.o.m men hoppas det känns bättre nästa pass. Tog mitt Eaa + carb fx och cyklade hemåt för att hämta kläder och lite tonfisk innan jag for till Emelie. När jag väl var dära så åt jag även kassler, inget fel i det? Kassler är ganska bra faktiskt. Men.. nyligen åt jag ganska mycket hallon med lite glass (A) gott som tusan.. men får staffa mig själv med en promenad senare ikväll. Emelie är ju inte hemma nu, hon ska sova borta. Så är bestämt att jag ska lira tennis med hennes syrra ;D Det blir kul, att ha något att göra i alla fall. Tidigare idag då jag kom från lunchen och lyssna på P3 så hörde jag ett konstigt ljud och tog av mig lurarna och då såg jag lite folk som stod och såg uti något och ett par bilar hade stannat mitt på vägen och folk klev ur. Jag var tvungen att gå dit för att kolla om det var något särskilt (Är lite av en drog för mig att dras till något för att hjälpa överallt) några personer gick mot ett hus så jag gick fram till en man som också hade sett det så frågade jag honom vad det var frågan om, haha ock så klart var det en norsk. Det är den andra norrbaggen jag snackar med nu i veckan, han sa att det såg ut som att en liten hund som blev påkörd och sprang iväg. Men dem som letade hunden hittade den inte dära så den klarade sig nog eftersom annars hade den inte kunnat rusa iväg sådära. Peter sa sedan att dem som bodde dära har bott på samma gata som han och mig, dem hade alltid den dära hunden lös och sprang omkring överallt. Så ägarn till hunden stod uppe på balkongen och kollade på bara istället för att gå ut med sin hund som normalt folk.. herregud! Tur att den inte blev påkörd i alla fall, men det enligt mig så är hälften av de människor som har hund FEL typ av folk som har en hund.



Extremt skön låt till att ha på gymmet, då det är några tröga set kvar!

Härlig dag

Lite tonfisk som start på dagen är ju.. normalt? För mig i alla fall, gruvar mig för armpasset idag. Tror inte jag kommer ha varken energi eller nån särskild känsla i musklerna. Nu är jag hemma på lunch och fixade något nytt men väldigt enkelt, ett par Wasa sport hårdmacka som är fylld med fibrer och rökt lax till de plus nån frukt. Så nu ska jag leva på det framtill gymmet som jag drar till kanske vid två tiden? Nu ska jag ta och mixa ihop mitt Eaa och lite kolhydrater till senare.
 




                                   
Ett litet klipp från ryggpasset, brukar inte köra vanligrodd men testade nu igen och spelade in. Hade dock inte mycket krafter kvar i ryggen, var så långt in i träningen. Men det lär ju komma mera plus denna posé på benen, har ruggigt mycket träningsvärk i benen från igår, men försökte åtminstone pressa dem lite för bilden.


.




Aaaaaaaaaaargh!!

Jag har nog svettats hela dagen och druckit minst 3skopor med Eaa fx + 4liter vatten. På lunchen körde jag intervaller som sagt (8 vändor 30-40sek) plus nån minuts nerjoggning för att få ner pulsen lite. En iskall mycket skön dusch efter det, lite lax och nån potatis och syntha-6. Därefter blandade jag min drink för träningen och efter med lite kolhydrater,c-vitamin för att få i min energi innan passet som var två och en halvtimme bort och lite Eaa fx efteråt. Lyfta och flytta kylskåp och frysar blev dagens avslutning ;) Innan jag påbärjade mitt lyftande i gymmet tänkte jag för mig själv att skippa knäböj och bara få in en skön känsla i några maskiner idag eftersom att benen fick bra med träning från att springa som en jude.. Lite benpress och hacklift med mycket bra utföranden och mindre vikt än vanligt för benen var väldigt ömma kan jag säga (tunga ben med mjölksyra från all kardio haha) avslutade för benen med några set benspark med knappt någon vila mellan setten. Sedan var det dags för vaderna som också var rätt så ömma, lite stående vadpress med höga reps. och ett par set hängande benlyft för magen sedan vare klart! Bara att promenera hemåt, smälla i sig en passionsfrukt för att få i sig lite uppiggande samt goda vitaminer :D Med tonfisk såklart, för om ett tag ska vi äta grillade kyckling med grillost osv. Emelie ville sola efter jobbet men det hinns inte sa jag men ja, i alla fall så skulle jag dit för att följa henne hit och avståndet är ca.4km så tio minuter innan hon slutade började jag cykla dit i hård motvind ;s när jag var ungefär fyrahundra meter ifrån smsade hon att hennes pappa kommer och skjutsar henne till mig, då svarade jag och cyklade hem ruggigt fort =P det tog EN låt som var på max fem minuter att cykla ca.3km. Och nu står hon utanför, MAAAAAAAAAAAAAAAAT för fan nu ..

Bloody roots

Igår var en väldigt varm dag och jag har t.o.m jacka på mig när jag arbetade, hur skönt var inte det =P Att ha en vilodag var ju inte heller helt fel, hade träningssug men den försvann ganska snabbt i värmen. Fixade middag igår och så kom Johan & Fanny hit över kvällen. Nu jag ta och klä på mig och fara in till jobbet, tog mig en liten sovmorgon eftersom att jag ska ju bara måla idag så, även om jag gör det fort så måste plankorna torka i 2-3h. Då får jag passa på att kasta in mitt benpass ;) Är inte taggad för denna dag eftersom att jag har knappt sovit något de tre senaste dagarna och så arbeta på det och kosten gör ju det inte mycket bättre, fem stycken äggvitor med mycket salt och lite vatten i och ett vattenglas till det. Haha.. ja herregud! kanska tar mig nån morot det är ju nyttigt "snacks" så ska jag bege mig mot sommarjobbet från helvetet.

Clouds in the sky

Igår kom jag och tänka på något det var 40år sedan Apollo och första människan landade på månen och en tjej som väntar tvillingar och bloggar om det fick dem samma dag som min födelsedag och månlandningen. Det var ganska coolt tycker jag :D

Om jag ska vara ärlig blev jag nöjd med att det är moln och vind ute idag. Det är bara skönt när man arbetar. Angående gårdagen så kom släktingar och Emelie hit och vi åt och så vidare fast jag visste att Emelieh ade väntat länge på Cheesecake ;) Jag testade att hacka och riva mynta+citron ner i kesellan och allt det dära som är i smeten. Den mixen skulle matcha färska jordguddar perfekt, hoppades jag. Vilket det också gjorde haha! senare for vi till Risön där älsklingen hade gjort det mysigt och bakat t.o.m =) Vi satt där ute ett tag innan vi gick och la oss och somnade rätt så fort, men lika fort skulle jag upp igen. Frukost kl.05.45 sedan klä på mig, men smsade och fråga om någon kunde hämta mig vilket de kunde för mamma skulle börja jobba vid sju. Så jag började jobba så tidigt som kl.06.20 tills klockan närmade sig tio. Då drog jag till gymmet för att köra igenom ryggen och baksidan av axlarna. Lite latsdrag på 90kg, stångrodd på 95kg och sittande rodd på 100-110kg (som jag spelade in också) får ta och lägga upp det på youtube sen så kan jag länka. Omvänd pec-dec och ryggresningar, hade tänkt köra lite traps också men dem ligger långt före allt annat på baksidan så lämnade dem. For hem efter det och tog mig lite Syntha-6 och mat. Ska köpa mig lite tonfisk sen på stan som jag kan ta som mellanmål. Nu ska jag ta och dra.

                                                                                                            
Efter ryggpasset, måste få midjan lite hårdare först och främst.



hehe vad har vi hära då? Lite "postworkout" grejer kanske ;)
Nä, bara något fint älsklingen fixade igår <3

Lunch

Nu har jag redan tränat, klippt gräsmattan här hemma och fixat mat. Till och med hunnit slå på mitt xbox 360 hehe..
Trots att jag bara åt några äggvitor och Eaa fx imorse så orkade jag träna med den lilla energin. Plan hantelpress och lutande hantelpress sedan ett "uttröttningsmoment" för bröstet, snedbänkpress supersettat med flyes. Efter all stretching så var det dags för att få in lite mera blod och pump i pecsen ;) Gjorde två extremt jobbiga set i pec-dec. Inte ett set under 25reps och med ena sidan i taget för att få så bra tryck som möjligt i slutet. Sedan lite axelpress med stång bakom nacke körde det supersettat med sidolyft i kabelhiss. Det gjorde lite ont i axeln men det gör det hur jag än gör, därefter lite tonfisk uppföljt av jobb och fick några sms från Emelies mamma Erica,Tååååbbe och från Fanny också. Går inte att förklara hur hungrig jag var när jag väl kom hem, slutade tidigare idag ;) Jag drog på med 200gram tonfisk i en färsk sallad bestående av grönsallad,paprika,gurka och lite tomater. Och nu har jag tagit lite Eaa fx och några ägg som "lunch". Hann inte nämna så mycket om gårdagen, men den var bra i alla fall. Var och lirade minigolf och träffade Jimmy "hakan" Heikilä som var och glassade runt. Jaa, jag vann så klart med 62 eller 64 slag (4st hole in ONE och ganska många 2or på slutet ;)) fast 4st 7or också =( på ganska lätta banor.. Nåväl, sedan åt vi middag hemma hos mig och var ute på gården innan vi for till Raiz the paradise .. hahaha.. visst! Väl där fick jag två presenter av älsklingen som trodde man kundeg e presenter dagen innan va? ;) då måste jag väl få något idag också, annars!.. Nu ska jag se lite South park och ta det lugnt.




Lite mat som jag lagade ihelgen Svenskt ft. franskt ;p Goda lökbiffar med kroketter, ärtor osv och bearnaisesås ;)


Och Presenterna jag fick av Emelie, samt lite "postworkout" posering.

    

En tidig måndag

Blev väckt före kl.05 som planerat och tänkte bara på hur segt det är att gå upp den tiden för att laga mat och sedan cykla till jobbet som ger dålig "lön"  men sedan kom jag ihåg, att jag fyller 20år idag hehe men jag har ändå en del grejer som måste fixas idag. Hämta ut mina tröjor som jag köpte nyligen,träna så klart (A) och ge Fanny "the stuff" ..om jag får pengarna :P Jag hoppas dock att förväntningarna för denna vecka håller. Genom att skära ner på gymmet och öka kardion, jag väger kanske 87-86kg nu så jag behöver gå ner ca.3-4.5kg till för att formen ska vara hyfsad åtminstone. Det konstiga är att helgen bara rann iväg, den gick väldigt fort. Som vi tillbringade mest hemma hos mig, fast nästa helg kommer spenderas i Finland. Har då vetat att Finland är ett land som satsar på mycket turism och är bra på att bygga campingar och sånt. Och har tagit sig til final i det allt inom hockeyn de senaste åren men aldrig vunnit ;) World Cup mot Kanada, OS-finalen mot Sverige, Vm-finaler och förlust. Det är inte lätt, men nu ska jag äta klart sedan dra till jobbet. Fixar in mera bilder senare.


Eftermiddag

Nu har jag gjort bort drygt halva garaget och det känns väldigt skönt, det är kanske 50meter långt och ja det är ett jobbigt garage. Orkade inte dra till gymmet idag och träna rygg. Är helt utmattad från allt snickrande och böjande i värmen. Gick ut på fotbollsplanen hära och körde ett pass utav breda chins och sedan stod jag under ribban och höll båda händerna på den och la upp benen på ribban och gjorde bara någonting för att få stretch i botten och bra tryck då jag drog upp så bröstet tog i ribban. Sedan lite hantelcurl med några hantlar jag har här hemma, båda går bara upp till 10kg så flyttade allt till en hantel så körde 20kgs hantelcurl med en arm i taget några set. Efter det drog jag ut på en 30minuters promenad i solen. Nu ska jag äta lite tonfisk och bröd oså. Sen måste jag köpa nå yoghurt åt Emelie som inte hade ätit lunch på jobbet idag. Själv ska jag köpa 3x95gram tonfisk och lite mandlar att ha som mellanmål i helgen plus syntha-6 till kvällen. det hära blir skitbra tror jag. Kommer dra igång med intervaller till veckan, kanske gör ett inlägg om kardio osv sånt kan vara knepigt att avgöra vad som är bäst.

                

Jag upptäckte ett "glory hole" i himlen idag och om ni ser strax under "glory hole" så är det ett litet svart streck, det är en fågel som verkar helt på g för att flyga in dära =P

Slutet av veckan

Äntligen börjar veckan gå mot sitt slut, och som avslut på veckan blir det ett träningspass för ryggen samt promenad efteråt. Jag vet att jag kan få fram ett 8-pack ;) gäller bara att sköta det rätt med kosten och kardion. Så nu ska jag skära ner ytterligare på gymmet, ta bort ett set per övning och lägga till mera reps. Min Styrka har jag fått upp lite mera, men har stora problem med alla övningar med hantlar! I hantelpressar går det as segt allt från plant,lutande uppåt till axlar och hantelrodd. Får hoppas att det ordnar sig framöver, ända som betyder just nu är en bra form. Benen skulle behöva lite mera och bröst, dem är inte lika hårda som resten av kroppen. Ska käka något nu och vila.

Sol sol och sol är det bästa som jag vet

När jag steg upp imorse bredvid en död flickvän så hade jag typ nackspärr,träningsvärk i traps och baksida lår. Underbar första känsla på dagen, på jobbet har jag bara spickat upp lite på ett nytt garage det är en vulkanhet front mellan väggen MIG och solen. Jag smälter bort mer eller mindre. Nu ska jag slappa hemma på lunchen och lattja med hunden lite kanske. Men innan mat och aktiviteter med hunden, streeeeeetching. Ska fixa ihop mer inlägg om olika kostvanor och mat osv senare.


Förmiddag/lunch

Har snickrat klart gaveln på garaget och satan vad solen låg på.. usch! Var ju inte nog med att jag hade svarta kläder också. Dagens benpass såg exakt likadant ut som förra veckans, men tempot var däremot mycket mycket mycket högre. Knappt 70minuters gym blev det, och la till ett superset baksida plus ryggresningar. Det blir en mycket god lunch idag och nyttig framför allt, 250gram kycklingfilé med 100gram halloumi ost. Kyckling fick 20minuter i 200grader tillsammans med lite paprika thaikryddmix och rapsolja och osten stekte jag i en uppvärmd stekpanna. Till det, Fun light honey melon - peach ;) Ska tillbaka till jobbet nu och fixa lite sedan hem till äslklingen, ikväll ska jag definitivt ta en kvällspromenad. Kommer säkert vara skönt utomhus framåt kvällen.

Vad skulle du ta?

Våran kropp klarar ju sig inte utan protein och framförallt vi som tränar konstant behöver det extra mycket. Många gör det enkelt för sig genom att köpa protein (vassle) och bara ta det och tro att det bygger upp musklerna men hur ska man bygga muskler utan något med "massa" i. En drink hit eller dit gör ju så att musklerna inte bryts ner, men då gäller det ju att få i sig stadiga proteinkällor vid särskilda tider på dygnet för att öka musklernas volym. Nötfärs och Oxfilé är ju utmärkta proteinkällor men med deras prisklass finns det bättre.



Här ovanför ser du inte Oxfilé, utan en tillagad tonfiskfilé. Med 22-26gram protein per 100gram så är den är överlägsen proteinkälla eftersom att ca.150gram tonfisk kostar allt från 12 till 18kr. Den är väl aningen torr att äta på burk men det är det effektivaste sättet och på så sätt enkelt att äta lite av en burk tonfisk på morgonen till frukost och som mindre mellanmål då proteindrinkar inte är möjliga.



Förutom dem dära goda passionsfrukter på bilden som ger bra med c-vitamin så fokusera på kycklingen =P
Den är väldigt mättande och innehåller 17 till 21gram protein per 100gram. För att inte tala om hur många variationer det finns på att tillaga kyckling? Den är bra att äta till större måltider under dagarna efter träningspassen osv. Prismässigt så är det inte alltför farligt när 900-1000gram frystkycklingfilé kostar mellan 40kr till 90kr som mest.



Vad tror ni detta är? Kanske någon slags torkad skinka eller från något viltdjur. Det är kanske inte så vanligt men hästkött sägs vara väldigt gott och mört som oxfilé. Garanterat proteinrikt, fast ett problem! I Sveriges butiker har vi hästkött som smörgåspålägg och i korvar men vanliga köttstycken får inte säljas för att det är som att man skulle sälja hund och katt har jag hört då jag frågat på affärerna. Vad i he.. finns det möjligen hundkorv att köpa? Eller katt i saltlaké till en macka, mycket mysko. Nä om man ska ha hästkött portionsvis så måste man nog tala med en slaktare eller hästuppfödare. Läste att det är billigt och smakar mycket bra, protein mässigt så sa i alla fall en person till mig att det är ungefär som nötkött fast godare. Så ungefär 18 till 22 gram protein per 100gram kan man väl säga. Jag skulle hellre byta ut nötfärs och sånt för hästkött. Det kan ju inte innehålla så mycket fett ändå när det är häst?  

- Vad jag personliga tycker så kombinerar man många stadiga proteinkällor så lär det märkas på kroppen till slut.
Äggvitor på morgonen, dem tre proteinkällorna jag ju skrivit om är bra under dagen och mot kvällarna är fisk enkelt och bra att äta.

Whey (vassle) mot Essentiella aminosyror (EAA)

Vanliga proteindrinkar med vassle är vanligast om man ser på dem som har kosttillskott, men faktiskt så intag av Essentiella aminosyror före-efter gympassen ger mer resultat åtminstone vad jag har läst. Man kan ju ta det utspitt under dagen men en ökad effekt av EAA jämnförelsevis mot Vassle och jag tror det också. Har användt mig av EAA ett bra tag nu och det behövs mindre doseringar, mindre utgifter och ingen nojja angående vilken smak som är bäst. En dos EAA kostar ca.2kr och en dos Whey kostar kanske kring 5-10kr? Är inte helt säker på det, men vill man vara säker på att inga kolhydrater finns i proteinet man tar så är det EAA och vill man ge musklerna reparation under dagen och efter träningen så är det EAA. Det är helt enkelt bättre enligt mig.

                   


Eftermiddag/kväll

Usch vad jobbiga de sista timmarna var på jobbet. Ryggen började känna av alla framåtlutningar och det kändes snurrigt i huvudet ibland när man sträckte på sig kanske pga nångon av dessa faktorer: Böja sig neråt mycket,måla med färg som väller ut en stark lukt, as vit målarfärg plus att lokalen är vit i tak,väggar och luften där inne är typ rutten för att det varit vattenskador förut. Efter det for jag i alla fall hem och lirade lite xbox live och babbla med Mange innen jag begav mig mot gymmet. Gruvade mig faktiskt inför axelpressarna idag, visste inte vad jag skulle göra? Hantel eller skivstång? skivstång eller hantel? äh.. hantlar gick fortast så gjorde tre snabba set på 30kgs hantlarna = nybörjarvikter. Ska köra med stång bakom nacke nu framöver. Har inte tappat styrkan i den övningen så kör på den. Tre snabba set hantellyft åt sidan med raka armar kanske en aning böjda armbågar men inte mycket. 10kgs hantlrna- 15reps 15kgs hantlarna- 10reps två set och ett drop set på 10kgs hantlrna. Tänkte lägga mer fokus på baksidan av axlarna så hade sparat mig till omvänd pec-dec och satte mig ganska lågt så att handtagen var i axelhöjd. Det kluriga är att det står 10-200kg i maskinen men antar att allting är i Lbs så 5-100kg igentligen då om man ska vara rätt, körde ett set 35kg- 20reps med en arm i taget så jag fick bra kontakt i sluttrycket, andra blev på 55kg- 12reps, tredje 65kg- 8reps och sista på 70kg- 7reps. Sedan smsade Emelie och fråga om jag var klar osv så jag skyndade på med supersetten för triceps/biceps. Liggande tricepspress med ez-stång och en markplatta under bänken dära jag sätter mig för att få mera sträck i övningen (mer motstånd och kontroll) två set på 30kg 15reps och två set på 40kg 12reps varje set supersettade jag med stångcurl för biceps (med en vanlig rak skivstång) alla set hade jag 40kg lika många som för triceps och alla set gjorde jag 10-12reps. Sist körde jag shrugs med hantlar för att vinna tid istället för att lasta på vikter på en stång, tre set plus ett dropset blev det. Alla set på 50kgs hantlarna 10-12reps och dropset på 20kgs hantlrna och dära lät jag hantlarna stretcha trapsen efter varje reps. En snabb cykeltur till älsklingen och en halvnyttig middag beståendes av Enchiladas och kladdkaka (A) haha.. fan! Ingen fara i skogen, tog 95gram tonfisk efter det också så inte post-workouten blev en flopp! Nu ska jag vila resten av kvällen och dricka lite Coca cola zero ;)  

Lunch

Ett lyckat ryggpass imorse, fast hade solen i ansiktet då jag körde latsdrag =P Idag var det vidden och tempo som gällde för ryggen. Började med några uppvämningsset innan jag ökade på till 70kg och använde mig av samma metod som när jag körde rodd i fredags, spara på krafterna. Jag gjorde fem set, 70-80-80-85-90kg (8reps. på alla set utom det sista 7reps.) Jag vilade kanske knappt 1min per set liksom innan jag bytte övning till strikt hantelrodd med bara 30kgs hanteln för att få ett sträck i latsen påväg ner. Jag tror att det var här som ryggen fick sig mest under passet, två set 12reps. per sida när den ena sidan var klar så fortsatte jag direkt med den andra. Fick grymt sträck och brännde som.. i latsen och mellersta trapsen. Avslutade med sittande rodd med ett smalt grepp supersettat med cable crunches tre set 12-15reps i rodden och 20-25reps för magen. Utförandet för rodden var nästan felfritt =P rak i ryggen och trycket fram bröstet vid varje reps. så armbågarna trycket ihop skuldrorna. Viktmässigt är det väl godkännt? 60-70-80kg med knappt någon vila emellan magövningen som jag verkligen körde lätt på för att riktigt få en ostbågsformad slutrörelse haha. Lite tonfisk och en apelsin efter passet var välbehövligt :P Efter det åt jag ingenting fören nu typ, lax med lite potatis och fun light honey melon - peach .. mhmmm mhm!! Ska käka upp maten nu sedan vila lite och fara in till arbetet.



Varför har typ ingen hört talas om dem? Nja, kanske för att dem mest är utomlands och om jag minns rätt var dem det första metalbandet från Sverige som fick kontrakt i USA. Vad dem åtminstone sa på P3 star för två år sedan är Raised Fist Sveriges mest framgångsrika metalband. Så klart säger många In Flames men dem är välkända i Sverige mest, och dem är söder ifrån typ. Rasied Fist är från Luleå tror jag, musiken är väl sådära men antar att amerikanerna gillar den hära typen av metal.

Ny vecka

Tänk er att sitta uppe och spela xbox 360 ca.11h sedan sova 2,5h och stiga upp för att genomgå en söndag som en helt vanlig dag :P En söndag då man somnar först fören kl.00.30 och stiger upp kl.04.45 för att äta tonfisk och vatten frukost :D Skulle du klara av det? Beror väl på vad som prioriteras om jag har förstått det rätt, man kan offra mycket för pengar men med min praktik just nu är lönen piss, jag gör arbeten som borde betalas det tredubbla så därför stiger jag upp tidigt så jag hinner träna lite innan jobbet. Jag prioriterar min kropp mer än jobbet, det hade jag inte gjort om jag hade haft min vanliga lön. Därför tar jag nog en ledigperiod från jobbet, att cykla in till Kalix varje morgon och slita i jobbet för att sedan cykla tillbaka vars jag kom från är väldigt jobbigt i längden =P Men det klagar jag inte över, bara lönen att det inte är värt all stress och all tid som försvinner. Så nu på morgonen ska jag ta och träna in ryggen lite med Latsdrag till bröst och Sittande rodd (vanligt grepp) och eventuellt lite mage. Hade tänkt först att ha med Latsdrag med ett roddgrepp för den ger bra tjocklek fast behöver få mera vidd just nu på ryggen, den har som kommit av sig så först "vingarna" i fokus och det gör ju så det inte märks att midjan har växt någon/några cm. Nu ska jag gå och lägga mig med Emelie i sängen några minuter innan jag ska fara. 

Nattens nattiga natt

Sover ensam inatt, eller jag sover ju inte ens kan man säga. Har brännt den mesta tiden med xbox live och internet och för att inte glömma en liten promenad också. Fyfan alltså när det var så soligt ute ode, precis när jag hadel agt mig imorse så skulle vi förstås fara bort, det är någon förbannelse med solen och sommarn deras sätt att planera varandra suger! For i alla fall till Johan och Fanny för att äta, det var uppskattat, sedan lite golf med minibollar (utseende mässigt som innebandy) fast det var fel vinkel (eller som jag alltid säger hooking) så var jag minst lika bra som golftöntarna själva =P Efteråt så vare bara hem och chilla, tänkt ligga ute i solen men det vart inte så nej.. mmhm!! Senare inpå kvällen så började jag spela och mer än så avancerade jag inte ikväll som sagt.



 
Typ 4äggvitor,3dl mjölk,1 skopa syntha-6 (jordgubb) ..klart!


Njaa, bilden talar ju för sig själv. Men kan ju färdigställa den åt er
                  I'm the MAN! ..in xbox live








Skön deutsche musik ;) Xenon 2 megabass remix nånting blabla..

Helg

Mhm mhm, hade tänkt sova till tolv idag fast njaa..Är den första riktigt soliga dagen nu på väldigt länge så ska gluffsa i mig nötmixen jag köpte igår sedan låta solen våldta min kropp ;) Senare ska Emelie dra ut och tälta med några kompisar, så då kanske jag drar ut och joggar. När jag har kommit hem förstås.

Förmiddag

Har arbetat lite smått, men kan säga att jag lär då inte bli klar med det jag gör idag. Har nyligen tränat och ja, det gick hyfsat bra. Börjar komma igång med lyftandet nu.
Fem set Chins 2set-10reps, 2set-6reps med vikt och ett dropset 8reps.
Fyra set stångrodd (då stod jag bra framåtlutad inte något litet böj på benen bara) 1set-15reps 60kg, 1set-10reps 80kg och 2set-6reps 90kg.. jag kände att det fanns mer att ge men ville göra bra utföranden.
Sittande rodd med latsstång (underhandsgrepp, så handflatorna är riktade mot dig) jag tycker en är lite tyngre än vanlig rodd men gillar trycket man får i nedre delarna utav "latsen". Sparade mycket på krafterna och såg till att göra bra utföranden helt enkelt, 1set- 10reps 70kg, 1set- 8reps 80kg, 1set- 8reps 90kg, 1set- 6reps 100kg och avslutande hantelrodd tre set och ett dropset. Körde bara 10-12reps på 33kg-40kgx2 och dropset på 22,5kgs. Sedan lite stångcurl som att jag inte redan var helt utmattad efter alla ryggövningar? haha.. armarna behöver inte lika mycket nu som tidigare så en övning med tre snabba set till failure på 40kg 8-10reps sedan ett dropset med ett grepp lite bredare än axelbrett med bara stången och långsamt så det riktigt bränner ut det sista i armarna ;) Som avslutning på passet vart det tre set ryggresningar med vikt (10-15reps) och tre set shrugs i smith (10-12reps) supersettat. Nedre ryggen fick arbeta med en 10kgs platta och trapsen fick tjaffsa med 100-120kg ;) så nu sitter jag hära och dricker lite Syntha-6 från BSN eftersom att jag har tonfisken hos farmor och farfar så ska cykla dit och äta strax sen jobbjobb..

En seg morgon

Det blev att sova typ efter tolv, fyfan vad trött jag känner mig i kroppen och otroligt seg. Idag blir det träning innan middag osv. Är inte lika taggad som tidigare, men hoppas det återkommer under dagen, ska som sagt bara olja och måla nu. Eller ja bara och bara det är närmare 140st plankor som ska tas hand om. Som frukost vore det gott med ett piler som mättar lika bra som en brunch, fast det går ju inte. Vet inte riktigt vad jag ska äta, tonfisk är svårt at få ner så här tidigt på dagen. Jag får se hur det blir, ska väcka Emelie nu som somnar om efter att jag har stigit upp, hon börjar ungefär samma tid som mig idag så.

Eftermiddag

Efter en sista spört i arbetet så for jag hem och .. ja ni vet, spelade lite Xbox live och åt middag. Nu ska Emelie och jag laga middag, Enchiladas eller hur det nu stavas köttfärs med tacokryddmix i wraps plus en sås bestående utav någon buljontärning,vatten,creme fraiché och tomatsås. Jag tror det är så man gör det? har inget recept, fast nu sitter hon och jyrar med sina vänner Emmy och Linn. Så jag antar att jag får laga mat, som vanligt! ;) Är ruggigt taggad inför ryggpasset imorgo, eftersom att Mange min extremt !biffiga! polare sa att han körde 100kg i sittande rodd idag och han har knappt tränat något på månader pga en skada. Jag måste ta ner honom på jorden och slå det med kilometer imorgon ;)

Lunch

När jag väl kom till gymmet var jag redan tvungen att dricka lite Eaa fx bara för att göra det. Var så jobbigt att cykla in till Kalix så kanske därför? Hur som helst så hade jag på känn att passet inte skulle bli lika bra som sist, eftersom att jag kände mig seg i kroppen och då särskilt benen och traps. Efter ett par uppvärmingsset i snedbänkpress på 60kg som sedan for upp till 80kg 2set-8reps (låååååångsamma som fan) 90kg 2set-4reps (lika låång..ni fattar) och ett sista set på 92,5kg testade bara 1reps som gick relativt lätt. Sedan väldigt högt lutande hantelpressar endast 3set för jag hade inte mycket ork idag och sedan 2set väldigt lätt plan hantelpress och avslutningsvis så sprarade jag det sista "krutet" till hantelflyes med lite lutning 3set av ordentlig stretch 10-12reps. Testade en liten sak för triceps när jag utövade liggande tricepspress , tog en sånn dära platta och satte den under bänkens kant dära jag sitter så jag fick en "decline" position, alltså mera stretch i triceps och nu gäller det att ha raka armbågar och gå bara en liten bit bakom huvudet så man inte svingar upp stången. Så det vart 3set-10-12reps på 35-40kg (med mycket stretch haha..) efter det, KLART! Ner till stan, fixade lite tonfisk och yoghurt efter "post-workout" innan jobbet. Fick besök av älsklingen på jobbet idag, hon kanske ville hjälpa till? Haa, som att hon skulle ens peka på en bräda.. nej! =) Utan bara för att säga hej, inget fel i det <3 Så nu sitter jag hemma hos mig och har ätit lite ytterfilé med stekt potatis i rapsolja med chili och lite kesella. Ska ta och spela lite Xbox live nu innan jag ska till arbete igen.

Uppstigning

Tro det eller ej, men jag har stigit upp utan att ha blivit väckt, så tidigt som kl.04.54 =) Fast vi tog ju trots alt en tidig kväll igår, vi somnade kanske närmare nio igår. Fan vad skönt, fast det sociala livet blir ju en flopp om man ska göra så varje dag :D I alla fall, jag ska dra i mig frukosten bestående utav chili-honungs marinerad kyckling jag gjorde igår med vanligt ris och Eaa fx till det så klart med vatten. Sen blir det ett bröstpass innan jobbet, och blir nog en ganska lugn dag på jobbet, ska kapa och måla lite bara idag så. Inget snickrande som omväxling!









En lång dag

Har det på känn bara, en lång dag. Kändes skönt att ta en cykeltur imorse som vanligt, som annars känns som tortyr. Har snickrat på ett garage som vanligt, hann dra igenom benen nu på lunchen (mest framsida) det var förbannat skönt men samtidigt mycket jobbigt, vilket är bra tycker jag hehe ;) Körde 7set benpress första: 140kg-12reps andra: 170kg-12reps tredje: 210kg-10reps fjärde-250kg-6reps (här kände jag hur benen fbörjade känna sig utkörda redan) tog 30sekunders vila och körde femte:250kg-6reps och därefter två extremt jobbiga dropset utan vila ;) ner till 200kg-12reps som gick ner till 120kg-15reps aaaaaaaah!!.. Därefter gick jag till hackliften och hade bestämt mig för att skippa viktbehovet och köra ner i botten i djupet av övningen. Vart bara fyra set.. jippi! första: 80kg-12reps andra: 100kg-10reps tredje 110kg-8reps fjärde: samma som tredje. Sedan ville jag chocka benen så mycket som möjligt, så varför inte tunga knäböj? =P hade dock en bänk bakom mig under utförandet, men jag höll emot vikten så mycket som möjligt på vägner och tog i bänken knappt innan jag pressade upp igen. Det tog det sista ur mina ben, körde bara åtta reps. varje set och gick från 80kg till 100kg som mest under 4set. Avslutade passet med lite ryggresningar med vikt och situps supersettat utan vila alla gånger 3set+3set. Sen så, kom jag hem och käkade lite lax och potatis :P och lirade så klart xbox live (A) hehe.. Men nu ska jag byta om och dra iväg till arbetet. Ska fixa till gaveln på garaget annars ser det så naket ut ;)

Ny veckodag

Satte väckarn på kl.5 igår natt och hoppades att man skulle orka pallra sig upp, men klev inte upp först fören kl.05.30 =P
Fixade lite frukost åt älsklingen som gör det tjejer alltid gör en morgon, fixar sig framför spegeln! Hon fick iallafall några mackor medans jag fixade fyra stycken äggvitor och Eaa FX. En cykeltur i knappt nio grader och motvind är ju inte helt fel heller? haha.. Kanske. Efter jag tagit farväl av Emelie så gled jag in på Sportcity och körde några set Chins och därefter lite sittande rodd supersettat med vadpress. Sedan rullade jag ner till Drugstore och köpte en liter Yoghurt och en burk tonfisk såklart, som jag åt på jobbet. Jobbade över rasten och tog tidigare lunch, som påbörjades av ett Axel-armpass. Vart som en liten debut av bara hantlar för axlarna idag, axelpress, hantelflyes åt sidan, framåtlutande hantelflyes och shrugs och avslutningsvis superset Ez-curls för biceps och lite enarms pushdown med varierade grepp. Visste inte hur min baksida ser ut idag så tog en bild på den, och för att vara ärlig tyckte jag att den var bättre än vad jag trodde. En bit ifrån vad jag hade tidigare, men kan nog fixa till massan senare.


vikt: pendlande mellan 87-89kg och kroppsfett % är.. för högt =P ska få ner det lite till sedan börjar jag för massan utan att ha alltför mycket onödigt vid midjan och ryggen.





OKEY! vet ni vad? jag är lite av en spelnörd hehe.. eller det tycker andra åtminstone, men jag betraktar mig mer som, GUD (A) Har inte spelat så mycket Xbox live i sträck, men ändå har jag redan uppnått maximala leveln. Ibland går det piss så man ligger på 1-1 ( one kill - killed one time) en hel match igenom, men på senare tid har jag legat 4-1 som mest.


 



Lördags kvällen

Var inte så länge i Pajala idag, köpte lite flotti-donuts osv. ;) hehe. och kastade bollar på polackernas glasflaskor och faan alltså!.. jag gav mig inte, fick ner två stycken flaskor (15meters avstånd inom en viss höjd pga det var nät uppe o nere i kastzonen och 1a pris krävde tre krossade flaskor, men jag fick två och ne halv :P .. krossade dem två första, men den sista tog i flaskan men det stod ännu. Naahaaaha.. fick välja mellan tre olika grejer, nån halsduk av någe slag och en kaninen eller en...kanin som var playboy! Den tog jag ju iallafall för Mange, för emelie tyckte den var pinsam ;) fast jag kunde inte se några andra gå omkring med några kaniner? för att jag var tydligen den enda utav typ 1000pers. som fick mig en ;) nice! 

Nu är Emelie hos någon kpmpis och jag ska KANSKE fara dit senare då det far dit lite mer folk. Antingen Gråa chinos, fred perry kofta med v-ringade tröja (vit) eller en gul Lyle & scott piké med ljusbruna chinos. skitsamma, nu blir det munkar, musik och Xbox live!!!!!



                                     











 
                                     

Lördag

Idag bär det av till Pajala, det var kanske sådär ..ja flera år sedan sist. Är Pajalamarknad och massa annat under helgen. Marknaden är typ som kalixdagen fast dubbelt så stor :P Fixade mig en räk-omelett till frukost, det gör mig nog inte mätt men håller kroppen i liv =) tar kanske lite syntha-6 under bilfärden. Man sover ruggigt bra om man får i sig bra med magnesium-zink kan jag då säga! Sov mycket bra inatt, fast inte så länge dock..

Helg

Har inte varit så aktiv med själva bloggandet just nu för att jag har arbetat en hel del på sistone. Men träningen har inte avtagit för det =) är inne på min fjärde vecka tror jag. Formen syns lite bättre iaf, och lite mera vikter kommer upp med formen på köpet. Just nu ligger jag på 90kg 5-7reps i Snedbänkpress, 8-10reps. chins + 10kg, 80kg stångrodd 8-10reps. och Benpress 240-250kg 6-10reps. Lägger inte mycket tid på benen nu för dem har jag så lätt att utvecka, så armarna och bröst har fått stå i centrum länge men då tappade man på ryggen så nu står armar minst i focus med ben.
Nåväl det har vart mycket cyklande genom arbetet vilket är positivt, men samtidigt lite stressigt för att tajma upp med älsklingen ganska ofta också. Senast idag har jag knappt varit stilla en stund, hann med en snabblunch efter att ha varit hos emelies jobb. Efter jobbet så vart det ett intensivt Rygg-biceps-trapspass och skyndade mig hem efter det och tog en 25min promenad i väntan på maten. Dirket efter middag så for jag tillbaka för att möta Emelie för att sen cykla hem med henne och ta det riktigt lugnt under kvällen =) .. trodde jag iallafall. Fem minuter efter vi kommit fram så drar hon ut osv så har vart ensam en hel kvällen och är det fortfarande så, varför kom jag ens hit? j*vligt irriterande att jag har stressat genom vardagen för att bli nonchalerad sen. kan lägga uipp en bild på benen för ca.2veckor tillbaka. lite mera form på dem och det stannar inte där =) en skön låt måste man ju ha också? ja i veckan snappade jag upp denna goding på radion (lyssnar på P3 från kl.7 t.o.m kl.16) ett riktgit bra program!



                                                                               
                                                                                                                                              






gtfjg 
Benen efter ett snabbt benpass baserat på Benpress,bencurl och hyperextensions.

RSS 2.0